Un projecte arquitectònic

Nova estètica de l’edifici, extensió dels llocs: el teatre dissenyat per Rossa & roux s’adapta, amb la seva previsió actualitzada, com un espai totalment obert, des de l’exterior com de dins.

La reestructuració del teatre de Dunkerque

Va ser, naturalment, reestructurar un equip identificat “teatre” , però també com una casa acollidora i oberta a la població, artistes, equips.

La renovació de la sala troba les seves motivacions en múltiples necessitats, tècniques, seguretat i, òbviament, artística. El canvi radical de configuració de la ràtio d’escena / sala proposada en el projecte és una resposta a restriccions de material que de vegades eren insuperables (visibilitat, acústica). Un pendent suau de la Gradí, una connexió pública directa amb l’altiplà, ofereix condicions de representació que compleixin les formes multidisciplinàries contemporànies.

En termes de desenvolupament d’altres espais, hem tractat de millorar les condicions del trànsit intern De l’edifici, funcionalitat, explotant totes les seves possibilitats, i assignant-ne de noves.

Un teatre obert a la ciutat és també un teatre que pot ser un lloc de vida i la convivència que supera el “consum” estricte ” D’espectacles, una casa del qual el cor és l’escena, accessible perquè també es pot debatre, passejant allà, per prendre una copa, consulteu documents. Documents. ..

Les noves àrees de benvinguda tal com s’ofereixen ja no són el lloc de pas entre la compra de bitllet i butaca a l’habitació. Aquests espais oberts per a demà l’oportunitat d’un lloc multifuncional: la butlleta de benvinguda, un bar, per descomptat, una sala d’estar on organitzar les reunions entre artistes i espectadors, un lloc d’informació multimèdia, una llibreria on trobar llibres d’art, Catàlegs d’exposicions del museu … Aquesta “llar de foc” espai en el sentit més literal del terme és un espai amb diverses modulacions, compartit: podem fer una cita per xatejar, preguntar, escoltar un concert improvisat, assistir a una actuació per cruixir un sandvitx. Totes aquestes activitats no parlen estrictament de “programació”, sinó que estan inventant la seva rellevància, en relació amb els actors culturals, però també econòmics de la ciutat.

Persom que pensem que aquesta transformació de l’informe del Públics, passadors, espectadors, botigues, el futur centre de la ciutat amb el teatre ens enriqueix entre nosaltres. Més enllà de la resposta estricta a les necessitats de metre quadrat, és la perspectiva d’una relació dinàmica d’habitants amb el seu teatre que ha limitat tota la nostra reflexió. Un teatre que projecta en el futur i obre els altres possibles a aquells que viuran en els propers trenta anys.

Una nova pell transparent

La idea d’embolicar el vell teatre d’una nova pell de vidre transparent semblava fonamental per als arquitectes. Permet crear una porositat entre la intimitat de l’edifici i l’exterior. Els transeünts-per veure què passa a l’interior i els ocupants del teatre fan una ullada a l’entorn urbà permanentment. Simbolicament, és una manera de descartar l’efecte intimidatori que provoca un edifici que no suposem res de fora. La nova pell de vidre és també la manera d’estandarditzar l’extensió necessària per a les noves característiques del teatre i de l’antic edifici.

càlid Benvingut

El saló obert en gran mesura que abasta l’espai de la barra ha estat dissenyat per ser el més possible “domèstic”, ja que podrà acomodar 700 persones. Cap circumvolució complicada, obert els vagabunds entre si, monges més íntims a la barra inferior del sostre que en el classiu: tot es creu que no es perdi, obtindrà una cita i es troba fàcilment. Els colors (beix a terra, fora de les parets blanques, vermelles de la barra) s’uneixen en una unitat real. Tot l’edifici és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, costat públic, com a escenes.

showrooms moderns

  • un disseny totalment redissenyat de la gradiina i l’obertura del marc de l’escena

708 llocs a la sala gran

  • Equips escènics automatitzats
  • an Pit de orquestra per a 65 músics
  • un pis d’escena fallida
  • una plantilla d’escena adaptada per rebre grans espectacles
  • La petita habitació

    • una habitació autònoma i independent del gran
    • una gradinada retràctil de 187 places
    • una superfície que es pot utilitzar en nua R Tot tipus de propostes escèniques

    Una eina contemporània per a la recepció d’artistes

    Lògies còmodes, en proximitat directa amb les dues escenes i tots il·luminats des de la llum del dia, l’entrada SAS creada per millorar la confusió de la circulació d’artistes durant les representacions, l’espai de maniobra espais, manteniment de Disfresses, emmagatzematge de material, sala d’escalfament per a artistes.

    Per què treballar per al teatre?

    En un calendari molt ajustat, va trigar gairebé tres anys entre el moment en què es pren la decisió de renovar el teatre i el seu tancament per treballar a l’abril de 2011, i altres tres anys per dur a terme el treball. Es va fer un element important amb el fet que era necessari mantenir un rastre del teatre de 1963 i reestructurar-lo, no matar-lo i reconstruir-lo completament. Aquesta restricció va ser la primera simbòlica (manteniu la memòria dels llocs) i financers (cost d’operació 50% més barats que una demolició / reconstrucció d’una eina equivalent).

    és Un feix de diverses raons que van provocar la renovació del teatre construït el 1963.

    • Necessitat absoluta de lliurament als estàndards de seguretat i accessibilitat, tants Espais escènics i públics acollidors.
    • Reparacions a causa de l’obsolescència d’equips (vidre i façana de metall rovellada, maquinària d’escena obsoleta, sagnants en mal estat, molèsties tèrmiques Públics i artistes, oficines “temporals” per renovar, segellat de l’edifici per revisar completament …).
    • Adaptació del teatre amb les noves restriccions tècniques d’espectacles (Ús de vídeo, obra d’encenedors més sofisticats que el 1963, emmagatzematge de nous equips, Scésiques Són diferents …).
    • Requeriment de confort del públic a les habitacions com en els espais de trànsit (visibilitat de tots els seients cap a l’escenari, convivència dels llocs. ..).

    Davant l’abast del treball essencial, el programa arquitectònic ha presentat la reestructuració com a emissió real de nous equips, amb moderns característiques.

    Leave a comment

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *