un proxecto arquitectónico

Nova estética de construción, extensión dos lugares: o teatro deseñado por Loura & Roux encaixa, co seu horario actualizado, como un espazo totalmente aberto, desde o exterior ata o interior.

a reestruturación do teatro de Dunkerque

Por suposto, para reestruturar un equipo identificado “teatro” , pero tamén como unha casa acolledora e aberta á poboación, artistas, equipos.

A renovación da sala atopa as súas motivacións en múltiples necesidades, técnicas, seguridade e obviamente artística. O cambio radical de configuración da ratio de escena / sala proposto no proxecto é unha resposta a restricións materiais que ás veces eran insuperables (visibilidade, acústica). Unha suave pendente da gradin, unha conexión pública directa coa meseta, ofrecen condicións de representación que satisfaga as formas multidisciplinares contemporáneas.

En canto ao desenvolvemento doutros espazos, buscamos mellorar as condicións de tráfico interno do edificio, a funcionalidade, explotando todas as súas posibilidades e asignando novas.

Un teatro aberto sobre a cidade é tamén un teatro que pode ser un lugar de vida e convivencia que supera o estricto “consumo” de espectáculos, unha casa cuxo corazón é a escena, accesible porque tamén se pode debatir, paseando alí, para tomar unha bebida, consultar documentos. Documentos ..

As novas áreas de benvida que se ofrecen xa non son o lugar de paso entre a compra de billetes e butacas na sala. Estes espazos abertos para mañá a oportunidade dun lugar multifuncional: a billetes de bienvenida, unha barra por suposto, unha sala de estar onde organizar as reunións entre artistas e espectadores, un lugar de información multimedia, unha librería onde atopar libros de arte, Catálogos de exposicións do museo … Este espazo de “cheminea” no sentido máis literal do termo é un espazo con varias modulacións, compartidas: podemos facer unha cita para falar, preguntar, escoitar un concerto improvisado, asistir a unha actuación crunching un bocadillo. Todas estas actividades non están falando estrictamente sobre “programación”, pero están inventando a súa relevancia, en relación cos actores culturais, senón tamén económicos da cidade.

Pensamos que esta transformación do informe da Public, transeúntes, espectadores, tendas, o futuro centro da cidade co teatro enriqueceranos uns a outros. Máis aló da resposta estrita ás necesidades do metro cadrado, é a perspectiva dunha relación dinámica de habitantes co seu teatro que limitou a toda a nosa reflexión. Un teatro que proxecta no futuro e abre outros posibles para aqueles que vivirán nos próximos trinta anos.

unha nova pel transparente

o A idea de envolver o antigo teatro dunha nova pel de vidro transparente parecía fundamental para os arquitectos. Permite crear unha porosidade entre a intimidade do edificio e do exterior. Os transeúntes ver o que ocorre dentro e os ocupantes do teatro teñen unha ollada ao ambiente urbano permanentemente. Simbolicamente, é unha forma de descartar o efecto intimidante que causa un edificio que non adiviñas nada de fóra. A nova pel de vidro é tamén a forma de estandarizar a extensión necesaria para as novas características do teatro e do edificio antigo.

un cálido Benvidos

O salón en gran parte aberto que abarca o espazo da barra foi deseñado para ser o máis “doméstico” posible ao ser capaz de acomodar 700 persoas. Non hai circunvolución complicada, ancheras abertas entre si, monxas máis íntimas na barra de teito inferior que na clasidade: todo está pensado para non perderse, obter unha cita e atopar facilmente. As cores (beige no chan, as paredes brancas, vermellas da barra) únense nunha unidade real. Todo o edificio é accesible para as persoas con mobilidade reducida, lado público, como escenarios.

Show Modern

  • Un deseño totalmente rediseñado do gradin e a apertura do cadro de escena
  • 708 lugares na sala grande
  • Equipos escénicos automatizados
  • an orquestra pozo para 65 músicos
  • un chan de escena fallada
  • un modelo de escena adaptado para recibir excelentes espectáculos

a pequena sala

  • unha sala autónoma e independente do grande
  • un gradin retráctil de 187 asentos
  • unha superficie que se pode usar en espida r todo tipo de propostas escénicas

Unha ferramenta contemporánea para a recepción de artistas

Albergues cómodos, en proximidade directa coas dúas escenas e todos os iluminados a partir da luz do día, a entrada SAS creada para unha mellor confusión de circulación de artistas durante as representacións, espazos de manobra de habitación, mantemento de traxes, almacenamento de material, unha sala de calefacción para artistas.

Por que traballar para o teatro?

nun calendario moi axustado, tardou case tres anos entre o momento en que se toma a decisión de renovar o teatro eo seu peche para o traballo en abril de 2011 e outros tres anos para levar a cabo o traballo. Preguntou un elemento importante co feito de que era necesario manter un rastro do teatro e reestruturalo de 1963, non matar e reconstruírse por completo. Esta restricción foi a primeira simbólica (manter a memoria dos lugares) e financeira (custo de operación un 50% máis barato que unha demolición / reconstrución dunha ferramenta equivalente).

é un feixe de varios motivos que levaron á renovación do teatro construído en 1963.

  • a necesidade absoluta de entrega aos estándares de seguridade e accesibilidade, tantos espazos escénicos e acolledor público.
  • Reparación Debido á obsolescencia de equipos (fachada de metal de vidro e oxidado, maquinaria de escena obsoleta, sangra en malas condicións, molestias térmicas do Públicos e artistas, oficinas “temporais” para renovar, selar do edificio para revisar completamente …).
  • Adaptación do teatro coas novas restricións técnicas de espectáculos (uso de video, traballo de encendedores máis sofisticados que en 1963, almacenamento de novos equipos, scésiques son diferentes …).
  • requisito de confort do público en salas como nos espazos de tráfico (visibilidade de todos os asentos cara ao escenario, convivencia dos lugares. ..).

Diante da extensión do traballo esencial, o programa arquitectónico presentou a reestruturación como unha verdadeira cuestión de novos equipos, con modernos características.

Leave a comment

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *