Un proiect arhitectural

noua estetică clădire, extindere a locurilor: teatrul proiectat de Blondă & Roux se potrivește, cu Foreco Abrosed, ca un spațiu complet deschis, din exterior din interior.

, dar, de asemenea, ca o casă primitoare și deschisă populației, artiștilor, echipelor.

Renovarea camerei își găsește motivațiile în mai multe necesități, tehnici, securitate și, evident, artistice. Schimbarea radicală a configurației raportului propus / cameră în proiect este un răspuns la constrângerile materiale care erau uneori insurmontabile (vizibilitate, acustică). O pantă blândă a gradinului, o legătură publică directă cu platoul, oferă condiții de reprezentare care îndeplinește formularele multidisciplinare contemporane.

În ceea ce privește dezvoltarea altor spații, am căutat să îmbunătățim condițiile de trafic intern a clădirii, a funcționalității, exploatarea tuturor posibilităților sale și prin atribuirea unor noi.

Un teatru deschis pe oraș este, de asemenea, un teatru care poate fi un loc de viață și convivialitate care depășește „consumul” strict ” de spectacole, o casă a cărei inimă este scena, făcută accesibilă, deoarece se poate dezbate, plimbându-l acolo, pentru a lua o băutură, consultați documentele. ..

Noile zone de bun venit cum sunt oferite nu mai sunt locul de trecere între achiziționarea de bilete și fotoliu în cameră. Aceste spații deschise pentru mâine oportunitatea unui loc multifuncțional: biletul de bun venit, un bar, desigur, un living în cazul organizării întâlnirilor dintre artiști și spectatori, un loc de informare multimedia, o librărie unde să găsim cărți de artă, Cataloage de expoziții muzeului … Acest spațiu „șemineu” în sensul cel mai literal al termenului este un spațiu cu diferite module, partajat: putem face o întâlnire pentru a discuta, întrebare, ascultă un concert impromptu, participă la o performanță prin crunching un sandviș. Toate aceste activități nu vorbesc strict despre „programare”, dar ei inventează relevanța lor, în legătură cu actorii culturali, dar și economici ai orașului.

Credem că această transformare a raportului de la Public, trecători, privitori, magazine, viitorul centru al orașului cu teatrul ne va îmbogăți reciproc. Dincolo de răspunsul strict la necesitățile metrului pătrat, este perspectiva unei relații dinamice a locuitorilor cu teatrul lor care le-a limitat toată reflecția. Un teatru care proiectează în viitor și deschide pe alții posibili celor care vor trăi în următorii treizeci de ani.

O nouă piele transparentă

Ideea de ambalare a vechiului teatru al unei noi pielea de sticlă transparentă părea fundamentală pentru arhitecți. Aceasta permite crearea unei porozități între intimitatea clădirii și a exteriorului. Trecătorii de către ce se întâmplă în interiorul și ocupanții teatrului, se uită permanent la mediul urban. Simbolic, este o modalitate de a exclude efectul de intimidare care provoacă o clădire că nu ghicesc nimic din afară. Noua piele de sticlă este, de asemenea, modul de standardizare a extensiei necesare pentru noile caracteristici ale teatrului și a clădirii vechi.

un cald cald Bine ați venit

Sala în mare parte deschisă care cuprinde spațiul barei a fost conceput pentru a fi cel mai „intern” posibil, în timp ce este capabil să găzduiască 700 de persoane! Nu există o circumvoluție complicată, o plimbare deschisă unul pe celălalt, mai multe călugărițe intimă în bara de tavan inferior decât pe clasificator: totul se crede că nu se pierde, obține o întâlnire și găsiți cu ușurință. Culorile (bej pe pământ, pe pereții albi, roșu din bar) se alătură unei unități reale. Întreaga clădire este accesibilă persoanelor cu mobilitate redusă, partea publică, ca scene.

showroom-uri moderne

un design complet reproiectat al gradinului și deschiderea cadrului scenei

  • 708 locuri în camera mare
  • echipamente scenice automate
  • an Orchestra groapă pentru 65 de muzicieni
  • o scenă eșuată etaj
  • un șablon scena adaptat pentru a primi spectacole grozave
    • o cameră autonomă și independentă a marelui
    • o gradina retractabilă de 187 locuri
    • o suprafață care poate fi utilizată în gol r Toate tipurile de propuneri scene
    • Un instrument contemporan pentru recepția artiștilor

      Loduri confortabile, în imediata vecinătate cu cele două scene și toate iluminate din lumina zilei, intrarea SAS creată pentru o mai bună confuzie a artiștilor în timpul reprezentărilor, spațiile de manevră de cameră, întreținerea Costume, depozitare materiale, o cameră de încălzire pentru artiști.

      De ce să lucrați pentru teatru?

      Într-un calendar foarte strâns, a durat aproape trei ani între momentul în care decizia de renovare a teatrului este luată și închiderea sa de lucru în aprilie 2011 și încă trei ani pentru a efectua lucrarea. Un element major a fost întrebat cu faptul că era necesar să păstreze o urmă a teatrului din 1963 și să o restructureze, să nu-l sacrifică și să o reconstruiască în întregime. Această constrângere a fost prima simbolică (păstrați memoria locurilor) și financiară (costul de funcționare 50% mai ieftin decât o demolare / reconstrucție a unui instrument echivalent).

      este un fascicul de diverse motive care au condus la renovarea teatrului construit în 1963.

      • nevoie absolută de livrare la standardele de siguranță și accesibilitate, atât de multe Spații pitorești și publicul primitor public și artiști, birouri „temporare” pentru a renova, etanșarea clădirii pentru a revizui complet …).
      • Adaptarea teatrului cu noile constrângeri tehnice ale spectacolelor (Utilizarea video, munca de brichete mai sofisticate decât în 1963, depozitarea echipamentelor noi, SCÉSIQUES Sunt diferite …).
      • Cerința de confort a publicului în camere ca în spațiile de trafic (vizibilitatea tuturor locurilor către scena, convivialitatea locurilor. ..)

      În fața graficului de lucru esențial, programul arhitectural a depus restructurarea ca o problemă reală a echipamentului nou, cu modern Caracteristici.

      Leave a comment

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *